CONTRINEX fotocelice in svetlobni senzorji

CONTRINEX fotocelice in svetlobni senzorji, miniaturno ohišje (M 3/25,4 mm)

 CONTRINEX forocelica

Načelo delovanja difuzno-odsevnega fotoelektričnega senzorja

Difuzno odsevni fotoelektrični senzor ima oddajnik in sprejemnik integrirana v istem ohišju, podobno kot retroreflektivni fotoelektrični senzorji. Vendar v nasprotju z retroreflektivnim fotoelektričnim senzorjem reflektor ni potreben. Senzor oceni svetlobo, ki jo odbija predmet. Izhod senzorja je povezan, ko predmet odbija svetlobni žarek na sprejemnik. Določene razdalje skeniranja se nanašajo na standardni predmet z 90-odstotno ponovno emisijo (bel papir). Difuzno odsevni fotoelektrični senzorji z ugasnitvijo ozadja reagirajo samo na predmete, ki so na drugi, nastavljivi razdalji od senzorja. Vsi drugi predmeti se ne upoštevajo.

Načelo delovanja retrorefleksnega fotoelektričnega senzorja

Pri retrorefleksnem fotoelektričnem senzorju sta oddajnik in sprejemnik integrirana v eno ohišje. Svetlobni žarek se prek reflektorja odbija nazaj od oddajnika do sprejemnika. Objekt, ki ga je treba pridobiti, prekine svetlobni žarek in izhod je povezan. Barva ali oblika predmeta ne vplivata na funkcijo. V primerjavi z enosmerno svetlobno pregrado ima retroreflektivni fotoelektrični senzor prednost, da je treba namestiti samo eno aktivno komponento.

Načelo delovanja enosmernih svetlobnih pregrad

Enosmerna svetlobna pregrada je sestavljena iz pošiljatelja (svetlobnega vira) in sprejemnika. Svetlobni žarek od pošiljatelja do prejemnika tvori "oviro" senzorja. Predmet, ki ga je treba zaznati, prestreže svetlobni žarek med pošiljateljem in sprejemnikom in izhod je med seboj povezan. Ker je princip detekcije povezan s prestrezanjem svetlobnega snopa, barva ali oblika predmeta ne vpliva na funkcijo.Materiali:
Ohišje: ABS, Okno: PMMA
Temperaturno območje:
Od -25 ° C do + 65 ° C
Obratovalna napetost:
10 - 30 V DC
Preklopni izhod:
max. 100 mA (PNP)
Zaščitni
tokokrog : zaščita pred kratkim stikom, indukcijska zaščita , zaščita proti polarnosti
zaščitni razred:
Prednosti IP 67 :
• IO-Link je sposoben

 

Contrinex fotocelica dimenzije