KAKO ZAMENJATI STAR TESNILNI SILIKON?

 

Navodila za uporabo silikonov  

 

Tesnilni silikoni so nepogrešljivi pri lepljenju in tesnjenju v notranjih in zunanjih prostorih.

 

Sanitarno silikonsko tesnilo je optimalno za uporabo na premičnih in priključnih spojih v notranjih in zunanjih prostorih. Ker zavira nastanek plesni, je idealen za uporabo v mokrih prostorih (kopalnica, kuhinja, WC) zagotavlja, da spoji med umivalnikom, pomivalnim koritom, kopalno kadjo, tuš kabino, straniščno školjko, oknom... ne prepuščajo vode in da se ta ne nabira na nedosegljivih mestih.

 

Nanašanje silikona

 

v primeru, da želimo zamenjati star silikon, z novim tesnilnim silikonom, ki je odporen proti bakterijam in plesni, moramo najprej temeljito očistiti in odstraniti starega, kar najlažje storimo z olfa nožem

 

Umivalnik oz. druge elemente nato zaščitite z zaščitnim trakom, s katerim določite tudi mejo, do katere bo segal silikon (približno 2 milimetra). Traka ne namestite preblizu, saj v takem primeru tesnilni silikon ne bo opravil svojega dela.

 

Nato se s pomočjo pištole za silikon (brizgalne pištole), v katero ste vstavili silikon, lotite dela. Novo konico odprete z olfa nožem - za lažje doziranje konico odrežite pod kotom 45 stopinj.  Pištolo ob površino pritisnemo pod kotom 45 stopinj. Fugiramo enakomerno in z eno potezo.

 

Maso lahko oblikujete kar s prsti, za lažje oblikovanje oziroma glajenje pa je treba površino ali prst pred tem navlažiti. To storite z vodo, milnico ali čistilom za stekla. Nato odstranimo zaščito in s prstom zgladimo mesta, kjer so potrebni popravki. 

 

Ko zaključite z delom, ne pozabite sprostiti pištole, da masa ne uhaja skozi konico.

 

Za konec vam iz našega prodajnega programa pripravljamo še seznam artiklov, ki vam bodo dobro služili pri nanašanju silikona:

 

- Papirnati robčki 

- Vrečke za smeti

- čistilni robčki 

 

v primeru, da ne vidite cen v naši spletni trgovini, se obrnite na enega izmed naših prodajnih svetovalcev