Nadzor tlaka z uporabo manometra

Mehanski ali elektronski manometri, oziroma tlačna stikala se pogosto uporabljajo za nadzor tlaka v industrijskih aplikacijah. Pri spremljanju z mehanskimi manometri obstaja tudi ena pomanjkljivost, in sicer ta, da se vidi samo trenutna vrednost tlaka. Pri vsakodnevnem delu nihče nima časa nenehno preverjati te vrednosti in jih ustrezno beležiti. Sedaj vam ni treba, saj za to obstajajo posebne naprave.

 

manometer

 

Preberite članek do konca, da vam razložimo kaj so to in kako delujejo.

 

Te naprave vam omogočajo preverjanje in beleženje zgodovine tlaka ali vrhov tlaka dneva ali vaše izmene. Če se te vrednosti ne ujemajo z vašo aplikacijo, lahko poiščete vzrok za morebitne vrhove tlaka, ki so morda previsoki.

 

Digitalno + mehansko:

 

Poleg digitalnih naprav z vgrajenim akumulatorjem vršnega tlaka obstajajo tudi mehanske naprave s tako imenovanim kazalcem vlečenja. Ti manometri imajo dva kazalca. Dejanski kazalec je povezan z merilnim sistemom. Drugi počasni kazalec se pomakne naprej z odklonom prvega kazalca in nato ostane na največji vrednosti. Ob koncu dneva ali izmene lahko odčitate to najvišjo vrednost in jo ustrezno ponastavite. To vam daje priložnost za neprekinjeno beleženje in preverjanje vrednosti.

 

Prednosti

 

Te robustne naprave so še posebej primerne za hidravlične aplikacije in so na voljo do razpona tlaka do 1000 barov. V naši ponudbi boste našli tudi modele za vakumske aplikacije in nizkotlačno območje.

 

Nekaj manometrov, ki jih lahko najdete v naši spletni trgovini: 


V naši spletni trgovini lahko dobite tudi veliko izbiro ostalih pnevmatskih in hidravličnih komponent in elementov.