Pnevmatski cilinder

Pnevmatski cilindri Festo in BoschPnevmatski cilinder je najpogostejši del v pnevmatskih sistemih. Pnevmatski cilinder je mehanska naprava, ki s pomočjo stisnjenega zraka proizvede silo, ki povzroči linearno gibanje.
Ločimo več vrst pnevmatskih cilindrov:

  • enotaktni
  • dvotaktni

 

Enotaktni pnevmatski cilindri opravljajo delo samo v eni smer in tudi priključek zraka na cilinder se nahaja samo na eni strani pnevmatskega cilindra. Zrak se torej stiska na eno stran bata, bat pa se sprosti zaradi pritiska vzmeti, ki je na drugi strani. Pri dvotaktnih pnevmatskih cilindrih se delo opravlja v obe smeri, zrak pa se v cilinder stiska na obeh polovicah cilindra. Zrak se torej z ene strani stiska v cilider, istočasno pa se zrak na drugi strani bata iztiska.
Cilindri so prav tako lahko membranski ali batni. V primerjavi z batnimi cilindri, membranski prenesejo večje sile v nižjih ferkvencah premikanja bata.

 

 

Kako deluje pnevmatski cilinder?

Pnevmatski cilinder deluje tako, da pritisk zraka pritisne bar v eno smer, vzmet v primeru enotaktnih in zrak v primeru dvotaktnih, pa nato bat potisne nazaj v prvotno lego.

 

 

Pnevmatski cilindri Festo

Na naši spletni strani lahko najdete tudi pnevmatske cilindre Festo. Pnevmatski cilindri Festo so kompaktni in kvalitetni. Podjetje Festo proizvaja različne pnevmatske cilindre. Kupite lahko standardne cilindre, majhne cilindre, okrogle cilindre ter cilindre na mehanski ali membranski pogon. Pri nas boste kupovali pnevmatske cilindre Festo po ugodnih cenah. Nudimo tudi elektromagnetne ventile.

 

 

Bosch pnevmatski cilindri

Pri nas pa lahko kupite tudi bosch pnevmatske cilindre. Bosch pnevmatski cilindri so kvalitetni in hkrati ugodni. Bosch je vodilno podjetje na področju razvoja tehnologije. Bosch pnevmatski cilindri so moderni, njihovo delovanje pa zaradi razvoja v katerega podjetje vlaga hitro napreduje. Naročite bosch pnevmatski cilinder zdaj.

Pri nas pa boste po ugodnih cenah lahko kupili tudi cilindre smc, cilindre parker ter cilindre aventics. Nove generacije cilindrov aventics so narejene iz nerjavečega jekla in so tako zelo odporni in trajni. Cilindri podjetja SMC so inovativno oblikovani in vse bolj priljubljeni v mehanski industriji.
Velika in raznolika ponudba pnevmatskih valjev in tesnil za hidravliko čaka na vas.