Cevi in objemke, kovinske ali z gumo – pri nas vedno na zalogi

Cevi so nepogrešljive, vsestransko uporabne in raznovrstne. Uporabljajo se na različnih področjih, kot je npr. cev za vodo za urejanje vodovoda, zato morajo biti enostavne za spajanje, trajno tesne in imeti dodatno zaščito pred agresivnejšimi kemikalijami. Zelo pomemben element pri dolgotrajni pričvrstitvi katerekoli cevi so objemke za cevi, ki poskrbijo za kar se da dober oprijem. Med seboj se razlikujejo po vrsti in namenu uporabe, na voljo pa so tudi različne oblike in dimenzije cevnih objemk.

Da bi izbrali primerno objemko za pričvrstitev cevi, vedno upoštevamo njen premer ter dejstvo, da mora biti izdelana iz kvalitetnega, dolgo obstojnega in trpežnega materiala, kot je npr. inox. Na trgu prav tako najdemo vrhunske cevne objemke z gumo in kovinske objemke za cevi. Le-te pa se ne uporabljajo le za pričvrstitev odtočnih cevi, temveč tudi plastičnih ali gumijastih ceveh pri avtomobilih, zato jih delimo na stege, prirobnice, spojke, priteznice in šelne objemke. Če ste krovec, klepar ali domači mojster, ki se je lotil hišnih popravil, potem boste v svoji delavnici zagotovo potrebovali tako cevi, kot tudi spojke, s katerimi bo vsaka cev ohranila vodoravno linijo. Ker pa je ponudba obojih na trgu zelo pestra, se osredotočajmo na tiste, ki so izdelane iz najbolj kakovostnih in trpežnih materialov. Prav tako morajo biti izdelane zelo natančno, saj imajo pri svojem delu opravka z visokimi silami.

Namestitev objemk je odvisna od njihove vrste, v večini primerov pa je potrebno ob zategovanju na manšeto spojko stisniti, pri čemer se pogosto uporabljajo tesarske ali originalne klešče, ki pa morajo biti temu primerno oblikovane in imeti ustrezno geometrijsko obliko. Če ste domači mojster in cevi ali cevne objemke kupujete prvič, nas obiščite v podjetju S3C, kjer smo za vas pripravili pestro ponudbo vsega, kar boste potrebovali pri svojih opravilih. Pomagali vam bomo, da boste izbrali primerne in ustrezne, saj se lahko zgodi, da boste imeli ob veliki ponudbi težave pri izbiri. Pri nas boste brez dvoma našli najboljšo kombinacijo kakovosti in cene.

Žična cevna objemka

Kako izbrati primerno cevno objemko?

V kolikor to počnete prvič, vam bo prišla prav pomoč strokovnjaka s tega področja. Objemke so namreč kleparski elementi, ki se med seboj ne razlikujejo le glede na material, iz katerega so izdelane, ampak tudi po premeru odtočne cevi in po načinu pritrditve. Če se zgodi, da stranki ne ustreza nobena izmed dimenzij, ki so na voljo, je k sreči objemke za cevi mogoče izdelati po meri. Medtem ko se nekatere pritrdijo na podlagi podstavka, sta za druge potrebna matica ali vijak za les. Z izbiro primerne cevne objemke si bomo zagotovili, da bo ta svojo nalogo opravljala še vrsto let, zato si pri nakupu vsekakor vzemite dovolj časa in upoštevajte vsak nasvet strokovnjaka.

V naši ponudbi najdete hitre spojke za vse vrste aplikacij

Spojke so vrsta objemk za cevi in imajo zelo širok spekter uporabe. Tiste, ki se uporabljajo za zrak, omogočajo priklop cevi pod zelo visokimi tlaki in se zato imenujejo visokotlačne. Lahko so tudi hitre, vrtljive in s posebnimi priklopi, kot so denimo kompresorske spojke. Hitre cevne spojke nam omogočajo odklop oziroma priklop porabnikov med njihovim delovanjem brez puščanja zraka. Uporabljajo se za plin, zrak ali vodo in če so dobre kakovosti, tesnijo več let.

Naš prodajni program obsega visokotlačne pnevmatske in hidravlične cevi, izdelane iz različnih materialov, na voljo v več dimenzijah in barvah, vrhunske fleksibilne industrijske cevi, šivne in brezšivne cevi, cevi za gorivo in seveda objemke ali spone zanje. Nudimo cevne objemke oziroma cevne spone za številne aplikacije, ki so izdelane iz najrazličnejših trpežnih materialov. Praviloma so izdelane iz pocinkanega jekla (W1 / W2) ali nerjavečega jekla (W4), iz aluminija in medenine, na voljo pa so tudi cevne spone iz kovinskega litega železa. Samo za vas dobavljamo cevne sponke evropskih kakovostnih blagovnih znamk, kot so Norma, Ideal ali Aba. Našim kupcem zagotavljamo najkrajši možen čas dobave široke palete kakovostnih izdelkov iz področja pnevmatike, hidravlike in industrijske armature po konkurenčnih cenah.

cevna objemka
objemka z vijakom

Predstavniki podjetja S3C so v stalnem stiku z našimi kupci, zato boste ob nakupu v naši spletni trgovini deležni pomoči pri izbiri primernih elementov in pri iskanju optimalnih tehničnih rešitev. Ob nakupu v naši spletni trgovini boste brez dvoma prihranili na času, saj vam posameznih produktov ne bo potrebno iskati po različnih trgovinah, prelistati je potrebno le naš obširni katalog izdelkov, v katerem boste med drugim našli tudi cevi in objemke. Cevne objemke z gumo in ostali proizvodi najvišje kakovosti uveljavljenih proizvajalcev že čakajo na vas na naših prodajnih policah.


    Imate vprašanje? Potrebujete nasvet?

    Sporočite nam in eden izmed naših predstavnikov vam bo odgovoril v najkrajšem možnem času.